به‌روز شده در: ۱۴:۴۴ - ۲۷ تير ۱۳۹۷
نظر شما
* نام:
ايميل:
* نظر:
كدخبر: ۳۶۱۶۹
تاريخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۲
print نسخه چاپي
send ارسال به دوستان
مهندس مکانیک اخراجی کارآفرین موفق پرورش مرغ شد
مهندس مکانیک اخراجی که در ساوجبلاغ کارگاه پرورش مرغ بومی راه‌اندازی کرده می گوید: ای کاش من در روستا بودم اما تعجبم از جوانان روستا است که با این همه ظرفیت‌ها و پتانسیل برای کارکردن باز می‌گویند کار نیست و به شهر می‌آیند و مشغول مشاغل کاذب می‌شوند.
به گزارش کارگر نیوز، مرغ بومی یا همان مرغ‌های‌محلی ایران، نوعی نژاد بسیار مقاوم به‌شمار می‌آیند. آنها در مقابل بیماری‌ها، گرما و سرما تحمل بالایی دارند و این مزیت باعث می‌شود که ایجاد یک واحد تولیدی مرغ‌بومی نه‌تنها هزینه‌هایتان را کاهش می‌دهد بلکه شما را با ضرر و زیان کمتری ناشی از تلفات هم مواجه می‌کند.

افزایش بی‌اعتمادی مشتریان به بازار مواد غذایی، می‌تواند یک فرصت طلایی برای تولیدکنندگان محصولات ارگانیک یا طبیعی تلقی شود.

کافی است بدانید که بزرگترین بهره‌برداران از بازارهای جهان، افرادی بوده‌اند که نیازهای مشتریان را دقیق‌تر شناسایی کرده‌اند. به‌عنوان مثال استفاده از آنتی‌بیوتیک و مواد شیمیایی و دارویی در برخی واحدهای صنعتی و بزرگ مرغداری باعث شده است که مشتریان اعتماد خود را به این دسته از محصولات از دست بدهند و غذاهای ارگانیک یا در اصطلاح عامه بازار ایران «محصولات محلی» مشتریان زیادی را به خود جذب کند.

این موضوع می‌تواند برای شما کسب‌وکارهای کوچک و پردرآمدی را دست ‌و پا کند. «پرورش مرغ بومی» یکی از مطلوب‌ترین این گزینه‌هاست. مطلوب از آن جهت که پرورش مرغ‌بومی در سطح صنعتی و مرغداری‌های بزرگ توجیه اقتصادی ندارد و در نتیجه تولیدکنندگان باتجربه و بزرگ قادر به رقابت با بازار کوچک شما نیستند.

علاوه‌بر این مرغ بومی یا همان مرغ‌های‌محلی ایران، نوعی نژاد بسیار مقاوم به‌شمار می‌آیند. آنها در مقابل بیماری‌ها، گرما و سرما تحمل بالایی دارند و این مزیت باعث می‌شود که ایجاد یک واحد تولیدی مرغ‌بومی نه‌تنها هزینه‌هایتان را کاهش می‌دهد بلکه شما را با ضرر و زیان کمتری ناشی از تلفات هم مواجه می‌کند.

*راه‌اندازی واحد کوچک پرورش مرغ بومی با 4میلیون تومان

به جز این مقاومت نژاد بومی در مقابل تغییرات دما سبب می‌شود که شما بتوانید در هر نقطه از کشور یک مرغداری کوچک و کم‌هزینه دایر کنید. این درحالی است که واحدهای صنعتی و بزرگ پرورش مرغ در برخی اقلیم‌ها مانند مناطق گرم و کویری زیان‌دهی بالایی دارند.

براساس بررسی‌های کارشناسی با راه‌اندازی یک واحد کوچک پرورش مرغ‌بومی که صرف‌نظر از هزینه تهیه مکان نگهداری، بین 4.5 تا 6‌میلیون تومان برایتان هزینه دارد از دوره دوم پرورش به بعد تقریباً به سوددهی خالص و صد درصد می‌رسید.

محمد کوهبر ، مهندس مکانیک است که پس از اخراج از کارخانه با همت خود یک فعال اقتصادی موفق می شود.

* اخراج از کارخانه برای من تازه اول راه بود/ باید از واحدهای کوچک شروع کرد

کارخانه سیمان آبیک برخی نیروهایش را اخراج می‌کند و یکی از این اخراجی‌ها آقای محمد کوهبر بود که به دلیل تعدیل نیرو از کارخانه سیمان بیرون آمد. این جوان کرجی دست رو دست نگذاشت و با اراده‌ای قوی شروع به راه‌اندازی کارگاه پرورش مرغ بومی کرد. او کارش را با 500 جوجه آغاز کرد ولی الان 1000 مرغ بومی دارد و در حال گسترش کارش است.

البته در حال حاضر از درآمدش راضی است زیرا کفاف خرج خانه‌اش را می‌دهد. این فعال اقتصاد مقاومتی ساوج البلاغی جوجه‌های تهیه شده از بازار را به سالن می‌ریزد و این جوجه‌ها با مصرف غذای مخصوص خود طی 4 تا 6 ماه به مرحله تخم‌گذاری می‌رسند و او برخی مرغ‌ها را بعد از مدتی مثلا 2 تا 3 سال که تخم می‌گذارند انها را برای کشتار به کشتارگاه تحویل می‌دهد.
این تولیدکننده طرح مرغ تخم‌گذار بومی گفت: یکی از دغدغه‌ها برای شروع هر کاری سرمایه اولیه است، برای این حرفه با حداقل سرمایه می‌توان به تولید سودآور دست‌ یافت حتی در فضایی 60 متری 1000 جوجه مرغ بومی می‌توان پرورش داد.باید از وام‌های بسیج سازندگی استفاده کرد و باید از واحدهای کوچک شروع کرد و به جاهای بزرگ‌تر رسید.

*با فروش طلاهای همسرم با 500 جوجه آغاز کردم

این فعال اقتصاد مقاومتی می‌افزاید: بعد از اینکه از کارخانه سیمان به دلیل تعدیل نیرو بیرون آمدم با توجه به آشناییتی که با مرغ بومی داشتم دست روی زانوی خودم گذاشتم گفتم یا علی و تصمیم گرفتم یک سالن پرورش مرغ بومی راه‌اندازی کنم. دستم خالی بود و شنیده بودم که بسیج سازندگی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی حمایت و به آنها وام می‌دهد. اما من نباید وقتم را تلف می‌کردم و تا اماده شدن وام طلاهای همسرم را فروختم و زدم به کار پرورش مرغ بومی. با خرید 500 جوجه کار را شروع کردم و با وامی که از بسیج سازندگی هم گرفتم کارم را توسعه دادم. دو سالن 250 متری احداث کردم و در این سالن‌ها جوجه‌ها را رها کردم و بعد از 6 ماه به سن تخم‌گذاری رسیدند.

وی گفت: در حال حاضر من 1000 عدد تخم مرغی که در روز تولید می‌شود را در بسته‌های کارتن بسته‌بندی می‌کنم و به فروشگاه های اطراف منزلم می‌فروشم. در همان فروشگاه‌های اطراف منزلم به فروش می‌رسد دیگر به فروشگاه‌های خیابانهای اطراف معمولا نمی‌رسد. اما با گسترش کارم می‌توانم هم برای افراد بیشتری اشتغالزایی داشته باشم و هم درامد خودم هم بیشتر شود. خودم بازاریاب خودم هستم.

*مرغ ارگانیک استفاده کنید سالمتر است/ مرغ صنعتی را با سیستم نور گول می‌زنند

کوهبرادامه داد: مرغ ارگانیک و تخم مرغ مرغ‌های ارگانیک طرفدارهای پروپاقرصی دارند کسانی که سلامتی برایشان مهم است از مرغ‌های ارگانیک استفاده می‌کنند. تخم‌مرغ بومی تولید شده ارگانیک و بدون آنتی‌بیوتیک است و با تخم مرغ‌های صنعتی فرق دارد. تخم‌مرغ‌های صنعتی از قوت پایین‌تری برخوردار است و همچنین طبیعی نیست زیرا در برخی مرغداریها می‌آیند با انجام سیستم‌های نور روز را برای مرغ شب جلوه می‌دهند و آن مرغ گول میخورد و در روز 2 عدد تخم می‌دهد. این غیرعادی است زیرا مرغ در یک محل ثابت است و فقط دانه می‌خورد و تخم می‌دهد اما مرغ بومی در سالن می‌چرخد و تحرک دارد.همین تحرک مرغ بومی در قوت تخم مرغ تاثیر بسزایی دارد.

به مرغ بومی من غذاهای شیمیایی نمی‌دهم و کاهو و هویج و ذرت و دانه مرغ کمی می‌دهم. من چون روستایی هستم دیده‌ام که مرغ بومی سالم‌تر و مفیدتر است . به مرغ‌های بومی بعد از یکسال می‌توان گندم داد اما به مرغ صنعتی نمی‌توانند گندم را بدهند زیرا دیگر پسند نمی‌کند زیرا به غذاهای غیرطبیعی عادت کرده است و مزه غذاهای دیگری زیر زبونش رفته است. مرغ‌های موجود در فروشگاه‌های عرضه مرغ 45 روزه هستند و در عرض 45 روز جوجه‌ها با غذاهایی که به خورد آنها داده می‌شود به آن حد یک ونیم یا دو کیلویی می‌رسند که این غیرطبیعی است و این مرغ‌های صنعتی خواص بسیار کمتری نسبت به مرغ ارگانیک دارد.

*از شغلم نسبت به شغل گذشته ام بسیار راضی‌تر هستم/ خودم آقای خودم هستم

الان از شغلم نسبت به شغل گذشته‌ام در کارخانه بسیار راضی‌تر هستم زیرا دیگر کسی به من دستور نمی‌دهد و مهم‌تر اینکه حقوقت ثابت نیست و بیشتر از زمانی که کارگر بودم درآمد دارم. و کسی بالاسرت نیست و همش دستور به شما نمی‌دهد. خودت آقای خودت هستی و بالاسری نداری. کار دست خودت است و می‌دانی که هرچقدر بیشتر تلاش کنی درآمدت بیشتر خواهد شد که این خودش به تولیدکننده انگیزه می‌دهد. در کارخانه سیمان که بودم می‌شد زمانی که 3 ماه من حقوق نمی‌گرفتم و در امرار معاشم دچار مشکل می‌شدم و اما الان در ماه حقوقم سر جایش است و حتی درامدم بیشتر است و مهم تر اینکه در حال حاضر از خودم بیشتر راضی هستم و احساس خوشایندی دارم وقتی که تولیدات سالمی به مشتری‌ها می‌دهم و برای یک نفر نیز اشتغالزایی کرده‌ام.

*درآمد قابل‌توجه به شرط بازاریابی مناسب

وی درباره بازار فروش محصولات ارگانیک مرغ بومی می‌گوید: در ایران هنوز به درستی برای مصرف‌کننده فرهنگ‌سازی نشده است اما در اروپا محصولات ارگانیک طرفداران زیادی دارد و قیمت این محصولات به‌طور متوسط حدود 3 برابر سایر محصولات است. اگر تولید‌کننده محصولات مرغ بومی بتواند بازاریابی خوبی داشته باشد و از امکانات مدرن مانند تبلیغات مجازی و بسته‌بندی مناسب بهره‌گیری کند می‌تواند فروش قابل‌توجهی داشته باشد زیرا محصولات مرغ بومی با محصولات صنعتی به خوبی قابل تمایز است و مشتریان ایرانی این تفاوت را متوجه می‌شوند.

به‌عنوان مثال پوسته‌های رنگی تخم‌مرغ و تفاوت گوشت مرغ بومی از ویژگی‌های بارز این محصول است و مصرف‌کننده ایرانی با تبلیغات مناسب حاضر است محصول سالم و عاری از داروی طبیعی و محلی را ولو با قیمت بالاتر خریداری کند.

*از جوانان روستا تعجب می‌کنم چرا می‌گویند کار نیست؟

جوان ساوج‌البلاغی با اشاره به وجود ظرفیت‌های اشتغالزایی در روستاها اظهار می‌کند: من در شهرستان ساوجبلاغ کارگاه پرورش مرغ بومی راه‌اندازی کردم و با خودم می‌گویم که ‌ای کاش من در روستا بودم اما تعجبم از جوانان روستا است که با این همه ظرفیت‌ها و پتانسیل برای کارکردن باز می‌گویند کار نیست و به شهر می‌آیند و مشغول مشاغل کاذب می‌شوند. و با سرخوردگی و عدم نتیجه یا به روستا برمی‌گردند و یا در شهر هضم می‌شوند متاسفانه. حالا قرار نیست همه جوانان یک روستا پرورش مرغ بومی راه‌اندازی کنند. در روستا حتی شما دو عدد گاو و چندتا گوسفند هم داشته باشید روزیتان می‌آید. در روستا می‌توان پرورش شترمرغ، بلدرچین و دیگر ماکیان را نیز راه‌اندازی کرد. کشاورزی نیز زمینه بسیار مستعدی برای اشتغالزایی و درآمد برای جوانان است.